The AppStore badge

#16 Deepfake – den syntetiske virkelighed

14. aug.55:00

playIcon

Beskrivelse

I dag handler Vi Er Data om Deepfakes.
En forholdsvis ny teknologi som ved hjælp af kunstig intelligens kan lave utroligt realistiske falske eller syntetiske videoer, billeder, stemmer eller tekst.

Deepfakes kan for eksempel være fotos af folk, der ser helt virkelige ud, men aldrig har eksisteret, eller en video med USA’s præsident, Tom Cruise eller din bedste ven – som siger eller gør noget de aldrig ville sige eller gøre i virkeligheden.

Marie Høst taler med med Victor Riparbelli, Co-founder og CEO for Synthesia, som laver software, der kan generere AI-video og har haft stor succes med deres deepfake teknologi, der blandt andet har fået David Beckham til at tale 9 sprog.

Derudover medvirker Tess Skadegaard Thorsen. Hun skal til at forsvare sin ph.d om repræsentation i film på Aalborg Universitet, og interesserer sig for Deepfakes og de problematikker, der kan opstå i forhold til repræsentation når den teknologi udbredes. Derudover er hun i Opstart af firmaet Dataculture, som bl.a. fungerer som konsulenter indenfor etisk ansvarlig AI.

Men først Magnus Boye. Magnus er journalist og redaktør for Ingeniørens nichemedie Datatech, har nørdet deepfake teknologi en hel del og har også skrevet en række artikler om emnet.

Detaljer

14. aug.55:00af LOUD