The AppStore badge

#17 Skal begrebet Cancel Culture aflyses?

20. aug.55:01

playIcon

Beskrivelse

Skal begrebet Cancel Culture aflyses?

Cancel Culture er et begreb, der er dukket op for forholdsvist nyligt. Det er ikke et positivt begreb og det er møntet på dem, der bliver forargede eller krænkede på egne eller andres vegne i en så stor grad, at de ønsker dem eller det, der har forarget dem annulleret, aflyst, fyret eller slet og ret cancelled.

Men findes der virkelig en kultur for at få folk aflyst? Det prøver vi at undersøg, så godt vi kan i dag.

Gæster:

Silas Marker er cand.mag. i filosofi fra Københavns Universitet og forsker ved Center for Information og Boblestudier. Han har skrevet bogen “Os og Dem” sammen med Vincent Hendricks og forklarer om begrebet Cancel Culture og den splittelse, der opstår i debatter på sociale medier.

Christine Bjerke er arkitekt og forfatter. Hun har blandt andet været med til at skrive bogen FX Beauties, som skulle være udkommet på Columbia Books on Architechture, men som blev aflyst ud af det blå – mere eller mindre.

Mette-Marie Nørlev er uddannet Natur- og Kulturformidler fra Københavns Universitet. Hun har sin egen platform på Instagram, hvorfra hun udsender nogle lange stories med aktivistiske budskaber og holdninger. Hun fortæller om at kalde folk ud, som man er uenig med.

Links:

Christine Bjerke: https://www.christinebjerke.com/
FX Beauties: http://www.thefxbeauties.club/
Mette-Marie Nørlev: https://www.instagram.com/o0mettemarie0o/
Vi Er Data om FX Beauties: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/15-fx-beauties-om-japanske-kvinder-der-handler-med/id1506905957?i=1000487402416

Content:

Fyr og Flamme – Menneskeforbruger: https://tinyurl.com/y3q9fbks
Fyr og Flamme på Instagram: https://www.instagram.com/fyr.og.flamme/
99% invisible (podcast om design og akitektur): https://99percentinvisible.org/
Cooking Tree (koreansk bagning og asmr): https://www.youtube.com/c/CookingbyYein%EC%BF%A0%ED%82%B9%EB%B0%94%EC%9D%B4%EC%98%88%EC%9D%B8/featured

Detaljer

20. aug.55:01af LOUD