Danske kunstnere i Sovjet og Tintin
4. feb. - 54:14
Beskrivelse
(04.38)
Frederiks Værk har Sovjet-vestlig-kulturudveksling på programmet! Temperaturen i Europa mellem Rusland og Vesten er på sit koldeste siden muren faldt. Men er der et sted, hvor vi kan mødes udenom de store geopolitiske snæverheder? Ja! I kunsten. Hvordan har vesten og østen forholdt sig hinanden, når temperaturen har været på frysepunktet? Det undersøger Frederik i dag.
(40.02)
Kristian Handberg er leder på et forskningsprojekt der skal undersøge hvor meget danske kunstnere udstillede bag jerntæppet fra 1955-1985. Nogle gange har man bare brug for at tale med en idéhistoriker! Frederik ringer til idéhistoriker Jørgen Carlsen for at høre, hvad idéhistorie er for en disciplin, og Jørgen tager afsked med den store idéhistoriker Hans-Jørgen Schanz.
(56.28)
Frederiks Værk fortsætter med Sovjet-vestlig-kulturudveksling. Temperaturen i Europa mellem Rusland og Vesten er på sit koldeste siden muren faldt. Hvor danske kunstnere fremmede kulturdiplomati, tegnede Hergé “Tintin i Sovjetunionen” et groft skræmmedebillede af Sovjetunionen. Men hvorfor? Er der sandhed bag den anti-kommunistiske propaganda?
Gæster:
Kristian Handberg, ph.d. og adjunkt på kunsthistorie ved Københavns Universitet.
Jørgen Carlsen, mag.art. i idéhistorie ved Århus universitet.
Mads Strandberg, tintinolog og vært på podcasten Tintin Podcast.
Mads Büchert Eskildsen, lektor på ToRs på Københavns Universitet.
Vært:
Frederik Westergaard
Tilrettelægger(e):
Frederik Westergaard
Simon Porse
Producer:
Cecilie Dumanski
Redaktør:
Toke With