The AppStore badge

Enhedslisten vil drøfte afskaffelse af bloktilskud til Færøerne i kampen for fri abort

28. jun.53:54

playIcon

Beskrivelse

En skelsættende afgørelse fra den amerikanske Højesteret har skabt genlyd her i Danmark. Fremover kan delstaterne nemlig selv afgøre, om aborten skal være fri. Et brud på kvinders fundamentale rettigheder, mener kritikerer i både ud- og indland. Men det er ikke kun i USA, det sker.

(01:50) Pernille Skipper, ligestillingsordfører Enhedslisten vil overveje at trække bloktilskuddet til Færøerne pga. abortlovgivningen.

(12:03) USA’s højesteret: Delstaterne bestemmer selv på abortspørgsmålet. Anne Alling, 24syvs USA-korrespondent.

(21:00) Sjúrður Skaale fra Færøernes tredjestørste parti, Javnaðarflokkurin, kalder den færørske abortlovgivning dobbeltmoralsk, hyklerisk og ude af trit med virkeligheden. Edmund Joensen, medlem af Folketinget for Sambandsflokkurin, der er det næststørste færøske parti mener, lovgivningen skal laves om.

(35:01) Rosa Lund, retsordfører Enhedslisten mener, det er for ringe, at Forsvarets Efterretningstjeneste det sidste halve år, helt ukontrolleret har kunne indsamle rådata.

(42:23) Pernille Boye Koch, Forskningschef, Institut for menneskerrettigheder undrer sig over manglende kontrol af Forsvarets Efterretningstjeneste.

Detaljer

28. jun.53:54af 24syv