The AppStore badge

Jazzhus Montmartre – portræt af et ikon

21. sep.19:28

playIcon

Beskrivelse

I midten af København ligger Jazzhus Montmartre – et ikonisk lille spillested, der siden 1960’erne har huset legender som Dexter Gordon, Ben Webster og Oscar Pettiford på scenen og navne som Stevie Wonder og Roger Moore på tilskuerpladserne. Det har skiftet navn, adresse og ejere et utal af gange, samtidig med at det også har været ramt af lukninger og konkurser.
Men i årene, hvor stedet har pulseret, har Montmartre åbnet den danske jazzscene for resten af verden. Det har skabt samarbejder og muligheder på tværs af Atlanten og givet plads til unge talenter.
Så da pengekassen hos Jazzhus Montmartre var tom i starten af september, og stedet stod til endnu en gang at lukke, blev der naturligvis reageret på det i jazz-verdenen. En af dem der for til tasterne var 27-årige jazzmusiker Teis Semey.
Sammen med Teis, jazztrommeslager Andreas Svendsen og jazzbassisten Felix Moseholm tegner KLUB et portræt af det Jazzhus Montmartre, hvis skæbne endnu ikke er afgjort for at forstå, hvorfor Jazzhus Montmartre er så vigtigt for unge talenter og den danske Jazzscene.

Vært: Ida Gaunø

Detaljer

21. sep.19:28af 24syv