The AppStore badge

Kend dine kvindelige kodere

20. sep.40:27

playIcon

Beskrivelse

I denne sidste episode af anden sæson af Teknosfæren kommer Nikita Klæstrup på fornavn med oversete kvinder i tech-historien. For faktisk er der massere af inspirerende kvinder derude, der bryder barrierer og sætter deres præg på tech-udviklingen.

Og ser man historisk på det, står nutidens teknologi på skuldrene af kvinder, der forud for deres tid har bidraget til vores teknologiske verden som vi kender den i dag. Det er nogle af dem, som denne episode hylder.

Så hvorfor kender vi dem ikke? Og hvad kan vi lære af at finde dem frem igen?

Nikita har besøg af Sine Zambach, der er postdoc på CBS. Derudover er Sine forfatter til bogen ‘Kvinde kend din kode’, hvoraf en del af bogen er dedikeret til de glemte kvinder i programmeringens historie. Sine fortæller historien om kvinderne, og de diskuterer, hvordan vi undgår, at nutidens kvinder i tech ikke bliver glemt, når historien skal skrives i fremtiden.

Apple-reklamen, som Sine Zambach taler om, kan du se her:

Sønnike, der kaster sig over computeren og far med pungen,
http://www.macmothership.com/gallery/newads4/howto.jpg

Ellers tjek lige “mor i køkkenet, far bag computeren” ud her,
http://www.macmothership.com/gallery/MiscAds2/1977IntroAppleII1.jpg

Og fordi ret skal være ret, er her en reklame, hvor en kvinde sidder bag skærmen:
http://www.macmothership.com/gallery/newads15/85flyer1.jpg

I næste sæson, der udkommer fra 25. september 2021, er Sebastian Lynggaard vært. Sebastian står bag meme-profilen Herlige Svend, hvor han poster memes med nuttede dyr.

Selvom Sebastians platform er helt afhængig af teknologi, kan Sebastian godt blive bekymret for den rolle, sociale medier og teknologi spiller i vores liv og hvad det gør ved måden vi interagerer med hinanden på. Derfor undersøger Sebastian kultur og teknologi.

Han ser på dating og intimitet i en digital tidsalder, hvordan gaming adskiller sig fra det fysiske liv, og bliver udfordret på, om tech-skepsis i virkeligheden ikke har været meget karakteristisk for os mennesker, så længe der har været teknologiske udviklinger til.

Detaljer

20. sep.40:27af LOUD