The AppStore badge

Kritik af Anders Breinholts julekalender: “Den opfordrer til farlig druk”

1. dec.53:32

playIcon

Beskrivelse

(01:24) For femte år i streg kan seerne være vidne til tv-vært Anders Breinholt og musiker Søren Rasted, der drikker sig fulde i en julekalender. Programmet har hvert år været enb seersucces, men flere eksperter advarer nu kraftigt om at sende en julekalender, der promoverer druk.

(18:30) Nissebanden-skaber Flemming Jensen er blevet heftigt kritiseret fra flere sider, for at spille på grønlandske stereotyper i en ny forestilling. Men hele sagen taler ind i en problematisk tendens, hvor danske medier først interesserer sig for grønlændere, når der er konflikt på spil. Sådan lyder det fra en grønlandsk forfatter, der er bosat i København.

(32:55) DR-Dokumentaren “På tirsdag skal jeg dø” følger invalide og nu afdøde Preben, som beslutter sig for at modtage aktiv dødshjælp i Belgien. Men ifølge Etisk Råd kan sådan en dokumentar være med til at forsimple spørgsmålet om, hvorvidt aktiv dødshjælp bør være tilladt i Danmark.

(44:52) I over 100 år har Tour de France haft sin afslutning i eller nær Paris. Men i 2024 er byernes by blevet skiftet ud med Nice på grund af Frankrigs afholdelse af OL. Hvor stort et slag er det for én af sportens mest ikoniske begivenheder? Det svarer en tidligere professionel cykelrytter på.

Gæster:
Ida Fabricius, direktør i Alkohol & Samfund
Henrik Prien, faglig koordinator i Tuba
Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark
Nauja Lynge, forfatter og foredragsholder
Leif Vestergaard Pedersen, formand for Etisk Råd
Per Bausager, tidligere professionel cykelrytter

Vært:
Ida Gaunø

Tilrettelæggere:
Cecilie Dumanski
Niels Frederik Rickers
Mille Ørsted

Produer:
Niels Frederik Rickers

Redaktør:
Mille Ørsted

Detaljer

1. dec.53:32af 24syv