The AppStore badge

Minkbonusser til embedsmænd, bøvlet bureaukrati, hul igennem til Aarhus og kan en højskole redde det borgerlige Danmark?

20. mar.52:44

playIcon

Beskrivelse

Vi har langt om længe fået hul igennem til Rabih Azad-Ahmad, der som rådmand er ansvarlig for, at Aarhus Kommune har brugt seks millioner kroner på et lyskunstværk, som man ikke vil tænde for.

Syv af de ti embedsmænd, der fik kritik i minkskandalen, er blevet belønnet med bonusser siden skandalen. Det kan vi afsløre på baggrund af en række aktindsigter, som vores velfærdskorrespondent Claes Theilgaard har søgt.

Ved du endnu ikke, hvad du skal i uge 30 til sommer? Så har dagens gæster et bud. Til sommer slår de for første gang dørene op for Rahbeks Højskole. Ugeprogrammet byder på intellektuel stimulering på borgerlig manér. Vi taler med medstifterne om, hvorvidt højskolen kan være med til at genoprejse borgerligheden eller om sommerkurset mest af alt bliver en elitær hyggeklub.

Alle vil afskaffe det, men ingen er lykkes med det. Unødvendigt bureaukrati er endnu engang på den politiske dagsorden, og derfor sætter vi i denne uge fokus på emnet her i Blåt Bælte. Vi spørger, om vi nogensinde bliver fri for dumme regler og papirnusseri, og så stiller vi hver dag skarpt på én dum regel, der skaber unødvendigt bureaukrati. Stay tuned!

Gæster:
Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune
Steffen Larsen, retsordfører for Liberal Alliance
Lars Boje Mathiesen, tidligere formand for Nye Borgerlige og nyslået løsgænger
Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet
Mia Amalie Holstein, borgerlig debattør og medstifter af Rahbeks Højskole
Christian Egander Skov, forfatter og redaktør for årsskriftet Critique og med i den stiftende kreds for Rahbeks Højskole
Jonas Herby, Specialkonsulent hos Cepos

Værter: Astrid Johanne Høg og Morten Møller Sørensen

Tilrettelæggere:
Kristoffer Poulsen
Claes Theilgaard

Producer: Maria Asmine Dam

Detaljer

20. mar.52:44af 24syv