The AppStore badge

Nyt, vidtgående lovforslag: Kommuner skal kunne tvangsbortadoptere børn før fødslen

6. mar.53:39

playIcon

Beskrivelse

(06:30) Minksagen, Tibetsagen, FE-sagen og Instrukssagen. De seneste par år har budt på et utal af kontroversielle sager angående det danske embedsværk, lovbrud og lidt for hurtige beslutninger. Den længe ventede rapport fra Djøfs uafhængige Dybvad-udvalg landede i fredags. Er de danske embedsmænd blevet marionetdukker i dansk politik? Det taler vi med lederen af udvalget og tidligere departementschef i Statsministeriet, Karsten Dybvad, om.

(17:46) Skal landets kommuner have lov til at tvangsbortadoptere børn, før de bliver født? Det er i hvert fald, hvad der er lagt op til i den allerede omdiskuterede ‘Barnets Lov’, der bliver genfremsat i sidste halvdel af marts. Vi taler med Institut for Menneskerettigheder, der retter en voldsom kritik af forslaget, og så hører vi fra ordførere, der kalder den potentielle lov for “dybt problematisk og meget, meget bekymrende”

(37:02) Vi har skabt og lever i en frivillig apartheid. Spørgsmålet er, hvordan den frivillige apartheid vil omforme samfundet når den spreder sig? Sådan lyder det fra forfatter Birgithe Kosovic. Vi taler med forfatteren om, hvordan Danmark anno 2050 ser ud, hvis integrationen fejler og samfundets grupperinger for alvor lukker sig om sig selv – mere end hvad der allerede er tilfældet…

Gæst(er):
Karsten Dybvad, tidligere departementschef i Statsministeriet og leder af Dybvad-udvalget
Anette Faye Jacobsen, seniorforsker ved institut for Menneskerettigheder
Mette Thiesen, socialordfører for Dansk Folkeparti
Torsten Gejl, socialordfører for Alternativet
Birgithe Kosovic, forfatter

Vært: Astrid Johanne Høg og Morten Møller Sørensen

Tilrettelæggere:
Claes Theilgaard
Kristoffer Poulsen

Producer: Maria Asmine Dam

Detaljer

6. mar.53:39af 24syv