The AppStore badge

Pas på, de kreative maskiner kommer!

25. okt.47:50

playIcon

Beskrivelse

I dette afsnit får Sebastian Lynggaard besøg af den digitale kunstner Andreas Refsgaard og psykolog Mads Korsgaard, der sammen har skrevet bogen ‘Skabt af en kunstig intelligens’ om at udnytte computerens kreative potentiale.

Sebastian Lynggaard har aldrig selv haft en fornemmelse af, at han er kreativ person. Og til trods for, at han har fået skabt sine egne memes og etableret en stor følgerbase på Instagram, har han aldrig haft fornemmelsen af, at han skabte noget kunsterisk.

Og netop fordi, at kreativitet ikke er noget man har, men noget, man gør, så er det et spørgsmål om at finde en måde at udnytte sin kreativitet på. Og det er netop, hvad Andreas Refsgaard og Mads Korsgaard har gjort. De digitale kunstnere har trukket en kreativitet ud af computeren, som gør, at den kan lave noget, de ikke umiddelbart kunne selv.

… og teksten ovenover er endda skrevet af den kunstige intelligens GPT3, som episodens gæster tager med for at demonstrere, hvordan computeren allerede nu kan understøtte kreative processer.

Men hvor efterlader det os, hvis kreativiteten, vores sidste menneskelige bastion, bliver overtaget af maskinerne?

Andreas Refsgaard og Mads Korsgaards hjemmeside med eksempler, man kan prøve:
https://www.skabtafenkunstigintelligens.dk/

Og “an armchair in the shape of an avocado” kan ses her:
https://www.technologyreview.com/2021/01/05/1015754/avocado-armchair-future-ai-openai-deep-learning-nlp-gpt3-computer-vision-common-sense/

I fjerde sæson af Teknosfæren handler det om demokrati og teknologi. Her er Lawand Hiwa Namo vært. Lawand er skribent, taleskriver, underviser og konsulent. Han kender det politiske system indefra og han ved, hvordan teknologien forandrer de betingelser, demokratiet eksisterer under i dag.

Detaljer

25. okt.47:50af LOUD