The AppStore badge

PORTRÆTKLUB: Chadwick Boseman

2. sep.27:18

playIcon

Beskrivelse

Chadwick Boseman gik ulykkeligt og alt for tidligt bort i en alder af 43 år. Boseman blev for alvor en verdensstjerne med filmen Black Panther, hvor han spiller hovedrollen T’Challa, der er konge i verdens mest teknologisk avancerede land Wakanda.
Filmen var en hyldest til afrikansk kultur, og det var den første superheltefilm med en sort hovedrolle. Den placerede Boseman i toppen af skuespil-verden. Og både han og filmen blev symbol på de sortes kamp for ligestilling og retfærdighed, specielt i USA.
Men personligt har det nu vist sig at Boseman selv kæmpede med en anden type fjende. Han blev nemlig diagnosticeret med tarmkræft i 2016. Det holdte han hemmeligt for alle udover de aller, aller nærmeste, og derfor sendte det chokbølger gennem hele verden, da det ud af det blå blev annonceret på Bosemans egen Twitter, at han var gået bort.

Det tweet er siden blevet det mest likede tweet nogensinde. Alt fra Obama til Travor Noah har været ude og ære Bosemans minde. Instragram har flydt over med tilkendegivelser af, hvad Boseman betød for dem – og det hele vidner om, hvor meget Black Panther-skuespilleren betød for rigtig mange.
KLUB tegner et portræt af legenden bag Marvels Black Panther med medstifter af organisationen Afro Danish Collective Roger Matthisen om hans indflydelse i Danmark, og med Ph.D. i Amerikanske Studier ved Institut for Litteratur, Kultur og Medier Thomas Ærvold Bjerre om Bosemans valg af roller.

Værter: Ida Gaunø og Frederik Westergaard

Detaljer

2. sep.27:18af 24syv