The AppStore badge

Sexmagasinet Vol. 1 // Kontroller influenceres liv med NewNew // 10 bud til god tone fra DUF!

4. jun.1:00:34

playIcon

Beskrivelse

Sofie Riise Nors har skrevet og tegnet bogen Sexmagasinet Vol. 1 – og den skal vi tale om i dag – derudover skal vi tale lidt om hvordan sociale medier kan være et godt sted til at dele viden og uddanne sig selv om komplekse emner. Det handler om feminisme, nøgenhed, retten til at være smuk, sexet og klog – eller dum for den sags skyld. Altså i bund og grund at være den man gerne vil være. Derudover taler vi om Sofies instagramprofil WaginaPineapple.

DUF – dansk ungdoms fællesråd – har udgivet 10 gode råd til hvordan DU som almindelig bruger på sociale medier kan være med til at ændre tonen. Der er 10 råd – og når man ser dem, tænker man – nårh ja, det gir da sig selv, men gør det nu også det? Hvis man kigger på kommentarspor på Facebook, så nej – det gir ikke sig selv. Folk kan ikke styre sig åbenbart. Jeg taler med Marek Azoulay og Lise Nygaard i programmet. De har begge testet de her retningslinjer for DUF og plejer ellers ikke at deltage i debatten på sociale medier.

Og til sidst taler vi om en ny app og platform. Den hedder NewNew er bakket op af Peter Thiel, som var med til at stifte Pay-Pal og selveste Will Smith. Rapperen og skuespilleren. NewNew bliver beskrevet som et aktiemarked, hvor du køber aktier i influencernes liv og på den måde påvirker, hvilke beslutninger de tager i løbet af en dag eller i specifikke situationer. Altså for 30 kroner kan du være med til at styre et andet menneske. Lyder det fedt? Jeg taler med Jonas Ravn, som er seniorrådgiver ved Center For Digital Pædagogik om det til sidst i programmet.

Til allersidst deler jeg og Sofie anbefalinger i indslaget CONTENT.

LINKS:

Sofie Riise Nors på Instagram under navnet WaginaPineapple: https://www.instagram.com/waginapineapple/?hl=da

Sexmagasinet Vol. 1, af Sofie Riise Nors: https://cobolt.dk/shop/sexmagasinet-1-691p.html

Faux Rich (new age bimbo på TikTok): https://www.tiktok.com/@fauxrich?

DUFs 10 guidelines til det personlige ansvar for den online debat: https://duf.dk/dufs-arbejde/den-demokratiske-samtale-online

Mere om Marek Azoulay: https://duf.dk/ansat/marek-azoulay
Mere om Lise Nygaard: https://duf.dk/ansat/lise-nygaard
NewNew: https://newnew.co/

Artikel om NewNew: https://heartbeats.dk/som-et-afsnit-af-black-mirror-ny-app-lader-dig-kontrollere-andres-liv-mod-betaling/

Bo Burnham Inside: https://www.netflix.com/browse?jbv=81289483

Syrisk Forening Danmark (SFD) på Facebook: https://www.facebook.com/love.star.syria.dk

Syrisk sit-in protest fortsætter!: https://fb.me/e/1sdtcVE7S

Detaljer

4. jun.1:00:34af LOUD