The AppStore badge

Ung og uduelig til e-Boks

15. sep.56:45

playIcon

Beskrivelse

Man skulle tro, at de digitalt indfødte ville have nemt ved at tilgå de offentlige digitale systemer. Men sådan er det ikke nødvendigvis.

Jakob Sorgenfri Kjær er journalist på Politiken. Hen over sommeren har han i en artikelserie afdækket, hvordan den digitale adgang til det digitale er en forhindring, som 20 % af danskerne snubler over på vej til de velfærdsydelser, de har krav på.

Her i blandt mange unge. Ifølge en analyse Danmarks Statistik, har de 17-34 årige, ligesom den ældste generation mellem 75-89 år, i højere grad end resten af Danmark brug for hjælp til at tilgå de offentlige digitale systemer.

Det er et problem for den unge, der kan overse bøder og komme i gæld, glemme tider i sundhedsvæsnet eller ikke få tilmeldt sig de velfærdsydelser, den unge har krav på.

Men er det en den unges eget ansvar at holde sige ajour med e-boksen?

I den her episode undersøger vært Nanna Schmidt Nordestgaard hvordan man kan være storforbruger af sociale medier, men ikke kunne overskue sin e-boks.

Klippet i begyndelsen stammer fra Politiken-serien ‘Den digitale Underklasse’: https://fb.watch/fm4oLf5VDG/

Du kan læse Søren Engelbrechts artikel fra Tjek Det her: https://www.tjekdet.dk/indsigt/prominent-politiker-spekulerer-i-valgsvindel-ved-det-svenske-valg

Detaljer

15. sep.56:45af 24syv