The AppStore badge

Voldtægter i film

8. sep.39:23

playIcon

Beskrivelse

Danmark får en ny samtykke baseret voldtægtslovgivning. Det betyder, at der ikke længere skal udøves fysisk vold eller tvang, før at der er tale om en voldtægt. Nu er det en voldtægt, hvis man har sex med en person, der ikke har givet samtykke. Og i modsætning til hvad blandt andet midaldrende TV2-værter har delt på Facebook, behøver det hverken være et skriftligt eller mundtligt samtykke, der er tale om. Samtykket kan ifølge aftalepapiret også godt være bevægelser eller gensidig berøring.

Men hvad betyder det i praksis?

KLUB er et kulturprogram, og derfor vil vi forsøge at blive klogere på, hvad der gør en voldtægt ifølge den nye lov ved at kigge på en række filmscener. Vi kommer omkring alt fra Blade Runner til Brokeback Mountain og mange flere. På den måde kan vi samtidig finde ud af om filmhistorien er fyldt med uventede voldtægtsforbrydere.

Sammen med jurist fra Everyday Sexism Project, Zen Anne Donen, og forkvinde i Dansk Kvindesamfund, Helena Gleesborg Hansen, kigger vi på en række sexscener, eller måske skulle vi sige mulige voldtægtsscener, og diskuterer om her umiddelbart er tale om en voldtægt ifølge den nye lovgivning.

Værter: Ida Gaunø og Frederik Westergaard

Detaljer

8. sep.39:23af 24syv